חדשות

טכנולוגיה להתמודדות עם מחלות אוטואימוניות מפותחת במכון מיגל בגליל

לצד הניסיון לפתח חיסון לקורונה, מפתחים מדעני מכון מיגל טכנולוגיה שעושה שימוש בתאי T מהונדסים לצורך טיפול במחלות אוטואימוניות ודלקתיות

מכון המחקר מיגל. צילום ארכיון

במכון המחקר היישומי מיגל שבקריית שמונה מפותחת טכנולוגיה, חדשה מסוגה בעולם, שנועדה להשתמש בתאי T מהונדסים לצורך התמודדות עם מחלות אוטואימוניות ודלקתיות, ביניהן גם קורונה. כך נמסר אתמול (ד') לשר המדע יזהר שי בעת ביקור שערך במקום עם מנכ"לית משרדו שי-לי שפיגלמן וצוות יועצים מקצועיים.

ביקור השר נועד גם לקבלת דיווח על התקדמות פיתוחו של חיסון לנגיף הקורונה שמבוצע במכון. שר המדע הדגיש כי ב"היעדר תקציב מדינה, קיים סיכון גם להמשך העשייה המרשימה הזאת". החיסון הנמצא בפיתוח במכון מיגל החל לפני כארבע שנים לשם חיסוני עופות ועתה הוא מותאם גם לבני אדם.

את פיתוח הטכנולוגיה לטיפול במחלות אוטואימוניות מובילים פרופ' גידי גרוס, ראש המעבדה לאימונולוגיה וד"ר הדס וינשטיין-מרום, חוקרת בכירה. מחקר זה החל בעקבות הצלחה שהושגה במכון בפיתוח תאי T מהונדסים לשם טיפול בסרטן. הרעיון הוא שתאי ה-T המהונדסים יספקו יציבות לתאי הרקמות ותיבלם יכולת הגוף לתקוף את עצמו – תופעה שמתרחשת במחלות רבות, בכלל זה גם במחלות סרטן, מסרה החוקרת.

למיגל יש שיתופי פעולה בתחומי המחקר הזה עם שני מכונים בסיאטל ובשבוע שעבר על בסיס שת"פ זה הוקמה בארה"ב חברת ביוטכנולוגיה חדשה, GentiBio, שגייסה להמשך המחקר כ-20 מיליון דולר.

השר שי אמר כי התרשם מהמחקרים המבוצעים במכון המתמודד עם בעיות הקשורות בקשיי הפריפריה הרחוקה, בכלל זה בקשיים בגיוס מדענים והיעדר ודאות תקציבית, והבטיח לסייע בנושאים אלה בכלל זה גם בהבאת דוקטורנטים לעבודה במכון .

את השר ליוו בביקורו מנכ"ל מיגל דוד זיגדון, יו"ר מועצת המנהלים אורי דורמן, המנהל המדעי פרופ' דן לבנון וחוקרים בכירים.

נושאים קשורים:  מכון המחקר מיגל,  שר המדע יזהר שי,  קורונה,  חיסון לקורונה,  פרופ' גידי גרוס,  ד"ר הדס וינשטיין-מרום,  מחלות אוטואימוניות
תגובות