חדשות

דו"ח ארגון הבריאות העולמי: עלייה של 30% בתחלואת החצבת בשנה האחרונה

במדינות רבות, בדומה לישראל, תחלואת החצבת השנה ובשנה שעברה חמורה ומתמשכת | בין הסיבות לכך מונה ה-WHO עלייה ב"פייק ניוז" בכל הנוגע לחיסון נגד המחלה המידבקת ומעבר של חולים בין מדינות

חשש להידבקות בחצבת על ידי שלושה חולים בשלוש טיסות שונות לישראל. אילוסטרציה

דו"ח של ארגון הבריאות העולמי שפורסם בסוף השבוע ציין כי כמעט בכל אזורי העולם חלה בשנה שעברה עלייה במספר חולי החצבת – לערך ב-30% לעומת 2016.

הדו"ח מדגיש כי במדינות רבות, בדומה לישראל, תחלואת החצבת השנה ובשנה שעברה חמורה ומתמשכת. בין הסיבות לכך מונה ה-WHO "עלייה ב'פייק ניוז' בכל הנוגע לחיסון נגד המחלה המידבקת".

עוד מציין הדו"ח כי על בסיס מעקב רצוף במשך 17 השנים האחרונות, התברר כי עתה זו השנה הראשונה שבה העלייה בתחלואה עקבית וכי 110 אלף מקרי מוות שנקשרו לחצבת היו בשנה שעברה בעולם. מומחי בריאות הציבור ציינו כי שיעור תחלואת החצבת ומגמת העלייה במספר המקרים קיימת גם השנה, אבל נתונים מלאים יהיו לגביה רק באמצע השנה הקרובה.

עוד ציינו מחברי הדו"ח כי באירופה היקף התחלואה הגיע לשיא בקיץ האחרון.

היקפי ההתפרצות הגדולים ביותר עד כה נרשמו במזרח התיכון, באירופה ובכל יבשת אמריקה. רק באזור מערב האוקיינוס השקט נרשמה דווקא ירידה בשיעור התחלואה.

המספר הגדול ביותר של זיהומים וסיבוכים היו בוונצואלה מאחר שמערכת הבריאות שם קרסה יחד עם המשבר הכלכלי והפוליטי שהמדינה עוברת.

אחת הבעיות המדאיגות ביותר את גורמי הבריאות בהקשר למחלה: שיעור ניכר מהחולים נדבקו בעת מעבר ממדינה למדינה או מאזור לאזור ובכך תרמו להתפשטות החצבת. בין המדינות האירופיות שבהן עלה מספר החולים: אוקראינה, איטליה, צרפת, גרמניה ויוון. גם בבריטניה נרשמו השנה כמה התפרצויות מקומיות של המחלה אולם מימדיהן מוגדרים כקטנים.

גם הרופאים בבריטניה החלו להגביר את הפעילות ההסברתית כדי לתמרץ הורים לחסן את הילדים וגם להתעלם מפעילותם של מתנגדי החיסונים. עם זאת קיים חשש ב-WHO, שאותו ביטא ד"ר מרטין פרייד בשיחה עם ה-BBC, שבכמה ממדינות אירופה הורים אינם מחסנים את ילדיהם. "נראה שבאירופה, יותר מאשר באזורים אחרים בעולם, קיימת הססנות ואף התנגדות הורית לחיסונים וזו נעשית בעיה גדולה יותר מאשר במקום אחר", אמר ד"ר פרייד.

יש קבוצות הורים שאמונות דתיות דוחפות אותם להימנע מהתחסנות אבל באוכלוסיות אחרות המחלה התפשטה בגלל הערות חסרות בסיס שהופצו ברשתות החברתיות בדבר בטיחות החיסונים. "אסור לשכוח במיוחד במדינות המפותחות כי המחלה הזאת יכולה לחזור כמו סערה", התבטא המומחה מה-WHO.

יש לציין כי בשנת 2000 דו"ח של ה-WHO העריך כי החיסון בשתי מנות שניתן לילדים הציל חיים של יותר מ-21 מיליון מהם בעולם.

לעיון בנספח הדו"ח - ליחצו כאן.

נושאים קשורים:  התפרצות חצבת,  חצבת,  מתנגדי חיסונים,  דו"ח ה-WHO,  תחלואת חצבת,  חדשות,  חיסונים
תגובות