חדשות

ירידה משמעותית ביעילות חיסון השפעת העונתי בחצי הכדור הדרומי

המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן בדק ומצא: יעילות חיסון השפעת העונתי לשנת 2024 בחמש מדינות בדרום אמריקה נמוכה יותר השנה | הדבר עלול לרמז על מגמה דומה בחצי הכדור הצפוני

יעילות החיסון נגד אשפוז בקרב קבוצות בסיכון גבוה עמדה על 35% בלבד. צילום: יוסי אלוני/ פלאש 90

מחקר חדש שנערך על ידי המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מצביע על ירידה ביעילות חיסון השפעת העונתי לשנת 2024 בחמש מדינות בחצי הכדור הדרומי. הממצאים, שפורסמו לאחרונה, מראים כי יעילות החיסון נגד אשפוז בקרב קבוצות בסיכון גבוה עמדה על 35% בלבד, ירידה משמעותית מ-50% בשנה שעברה.

המחקר, שנערך בארגנטינה, ברזיל, צ'ילה, פרגוואי ואורוגוואי, בחן נתונים מ-11,751 מטופלים שאושפזו עם מחלת נשימה חריפה חמורה בין החודשים מרץ ליולי 2024. החוקרים מצאו כי רק 21.3% מהמאושפזים היו מחוסנים נגד שפעת, נתון המצביע על ירידה בשיעורי ההתחסנות לעומת השנים שלפני מגיפת הקורונה.

ד"ר אריקה זנו, מומחית מטעם ה-CDC, הסבירה בראיון לאתר CIDRAP כי למרות שנתוני חצי הכדור הדרומי אינם מנבאים במדויק את המצב בחצי הכדור הצפוני, הם עשויים לרמז על מגמה דומה אם יופיעו זני שפעת דומים. בארה"ב למשל, משתמשים השנה בחיסונים עם אותם רכיבים כמו אלה שניתנו בחצי הכדור הדרומי.

ה-CDC צופה כי עונת השפעת הקרובה בארה"ב תהיה דומה או אף מתונה יותר מזו של השנה שעברה, עם שיעור אשפוזים של כ-8.9 מקרים ל-100,000 איש בשבוע. עם זאת, חשוב לזכור כי עונות שפעת קודמות הראו שונות רבה במספר החולים, האשפוזים והמקרים הקשים, בהתאם לזנים השולטים ולמידת החסינות באוכלוסיה.

הירידה בשיעורי ההתחסנות מיוחסת בחלקה להשפעות מגיפת הקורונה, כולל מידע שגוי על חיסונים, חשש מהחיסון וחוסר נגישות. חוקרי ה-CDC מסכמים וממליצים לכל מי שזכאי לחיסון, החל מגיל חצי שנה ומעלה, לקבל חיסון נגד שפעת עונתית. "טיפול אנטי-ויראלי מוקדם יכול להשלים את החיסון כדי להגן מפני תחלואה חמורה הקשורה לשפעת", כתבו.

נושאים קשורים:  שפעת,  חיסון לשפעת,  ארה"ב,  דרום אמריקה,  חדשות,  מחקרים
תגובות
אנונימי/ת
11.10.2024, 09:32

לכאורה הכותרת אינה תואמת לתוכן - האם היעילות נמוכה או שיעורי ההתחסנות נמוכים? יש הבדל עצום. פירסום שמשתמע ממנו כאילו היעילות של החיסונים נמוכה עלול לגרום לציבור להימנע מהתחסנות!

אנונימי/ת
12.10.2024, 09:12

מי שכותב לא מזוהה ולא דייק בכותרת לעומת התוכן. חבל להטעות את ציבור הקוראים

אנונימי/ת
12.10.2024, 23:30

מאמר מבלבל ולא הגיוני, למה לפרסם דברים לא רלוונטיים? ״החיסון לא יעיל״ ובכל זאת ״תדאג לחסן את האוכלוסיה״… אין הגיון. אל תתנו במה לאנשים לא מקצועיים.