מחקרים

זיהומים בדרכי הנשימה והשפעות החיסונים על מחלות לב וכלי דם

נמצא כי לחיסון שפעת היו יתרונות הן במניעה ראשונית והן במניעה שניונית של מחלות קרדיווסקולריות, בעוד שחיסון פנאומוקוק הפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים בקרב בני 65 ומעלה

נגיף ה - RSV (מקור: ויקיפדיה)
נגיף ה - RSV (מקור: ויקיפדיה)

שפעת, מחלת פנאומוקוק, תסמונת נשימתית חמורה חריפה מנגיף הקורונה וזיהומים בנגיף ה-RSVי(respiratory syncytial virus) תורמים באופן מובהק לתחלואה ולתמותה בקשישים. בנוסף, זיהומים אלו קשורים לסיבוכים שאינם זיהומיים, כולל אירועים קרדיווסקולריים.

במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology, חוקרים סקרו מחקרים פרוספקטיביים ומטה-אנליזות כדי להעריך את ההשפעה של חיסוני שפעת וחיסונים נגד פנאומוקוק על תוצאים קרדיווסקולריים באוכלוסייה הכללית.

תוצאות המחקר הדגימו כי החיסון נגד שפעת הראה יתרונות פוטנציאליים במניעה ראשונית ושניונית של מחלות לב וכלי דם בכל הגילאים. כמו כן, החיסון נגד פנאומוקוק היה קשור בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולריים אצל אנשים בני 65 ומעלה.

החוקרים מסכמים כי למרות הוכחות מדעיות התומכות ביעילות ובטיחות החיסון וההמלצות הקיימות, שיעורי ההתחסנות נותרו לא אופטימליים עקב ספקות לגבי נחיצות החיסון וחששות לגבי תופעות לוואי. כדי לשפר את שיעורי החיסונים, יש צורך בקמפיינים ממוקדים להגברת ההמלצות המקצועיות ותפיסות הציבור.

מקור:

Rademacher J, Therre M, Hinze CA, Buder F, Böhm M, Welte T. Association of respiratory infections and the impact of vaccinations on cardiovascular diseases. Eur J Prev Cardiol. 2024 May 11;31(7):877-888. doi: 10.1093/eurjpc/zwae016. PMID: 38205961.

נושאים קשורים:  מחקרים,  מחלות לב וכלי דם,  פנאומוקוק,  נגיף נשימתי,  RSV
תגובות