חדשות

רופאי הילדים בישראל קוראים לסייע במבצע חיסונים נגד פוליו בעזה

בעקבות גילוי הנגיף בעזה, מזהירים ראשי איגוד רופאי הילדים והחברות לרפואת הילדים: "נגיף הפוליו אינו יודע גבולות - התפרצותו מהווה איום משמעותי על בריאותם של כלל ילדי האזור"

חיסון תינוק במרפאה במרכז בריאות ממשלתי ברפיח, דרום רצועת עזה. צילום ארכיון: שאטרסטוק

האיגוד הישראלי לרפואת ילדים והחברות הישראליות לרפואת ילדים מביעים דאגה בעקבות הדיווח על התפרצות פוליו ברצועת עזה. ראשי האיגוד קוראים לארגוני רפואה בינלאומיים לסייע בקידום חיסון ילדים ואוכלוסיה לא מחוסנת נגד המחלה ההרסנית.

"נגיף הפוליו אינו יודע גבולות, אינו מפלה חולים על בסיס לאומיות או דת, והתפרצותו מהווה איום משמעותי על בריאותם של כלל ילדי האזור", כתבו פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, פרופ' גליה גריסרו-סואן, יו"ר החוג למחלות זיהומיות בילדים, פרופ' דורון דושניצקי, יו"ר החברה לרפואת ילדים בקהילה (חילי"ק) ופרופ' מיכל שטיין, יו"ר החברה לפדיאטריה קלינית (חיפ"ק), בעברית, אנגלית וערבית.

"אנו קוראים לארגוני רפואה בינלאומיים לסייע בקידום חיסון ילדים ואוכלוסיה לא מחוסנת נגד מחלה הרסנית זו, ומתחייבים לסייע במשימה זו בכל צורה שיהיה בה צורך. ללא גישה לחיסונים, ההתפרצות הנוכחית עלולה  להתפשט ולסכן ילדים בכל רחבי האזור".

הכותבים הדהדו את דרישת ארגון הבריאות העולמי לאפשר את מבצע החיסונים בעזה וקראו "ליצירת תנאים בטוחים לצוותי החיסון כדי  לאפשר את ביצוע שליחותם. תנאי בטיחות שכאלה הם חיוניים על מנת לאפשר לעובדי שירותי הבריאות לבצע את משימתם, ולמנוע הידרדרות נוספת במצב בריאות הציבור ברצועת עזה".

הוושינגטון פוסט דיווח הבוקר (א') כי משרד הבריאות בעזה הודיע כי מספר ילדים הציגו תסמינים "העולים בקנה אחד עם פוליו" וכי בדיקות מעבדה אישרו שאחד מהם, תינוק בן עשרה חודשים, נדבק בנגיף.

בשבוע שעבר הודיע מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי, ד"ר טדרוס אדהנום ג'ברייסוס, כי הארגון שלח 1.2 מיליון חיסוני פוליו לעזה לאחר גילוי הנגיף בשפכים. החיסונים יחולקו לשני סבבי חיסון של 600 אלף ילדים מתחת לגיל שמונה והסבב הראשון כבר אמור היה להתחיל אתמול (שבת).

"גילוי פוליו בשפכים בעזה הוא סימן מובהק לכך שהנגיף מסתובב בקהילה ומעמיד ילדים לא מחוסנים בסיכון", אמר. ד"ר ג'ברייסוס ציין עוד כי הארגון זקוק לחופש תנועה מוחלט של עובדי בריאות וציוד רפואי כדי לבצע את החיסונים בבטחה וביעילות וקרא להפסקת אש, או לפחות "ימי שקט" במהלך ההכנה וההגשה של מבצעי החיסונים כדי להגן על הילדים בעזה מפני פוליו.

לפני כחודש, בעקבות עדויות לנוכחות נגיף הפוליו בעזה, הנחה משרד הבריאות את צה"ל לחסן את כל הלוחמים ברצועה.

נושאים קשורים:  חיסון פוליו,  חדשות,  ילדים,  עזה,  מלחמת חרבות ברזל,  איגוד רופאי הילדים
תגובות
אנונימי/ת
19.08.2024, 18:18

לא צריך ימי שקט שיעזרו לחמאס להתאושש. צריך מסדרון שמוביל לשטח ליד הים שדרכו יעברו ילדים ואמהות לקבלת חיסון על ידי צוותי רפואה בינלאומיים. יסיימו ויחזרו למטריה שנותן להם החמאס.

אנונימי/ת
19.08.2024, 20:47

אתם השתגעתם? עוזרים לארורים ב who להכריח את ישראל להפסיק לחימה?
זו בדיוק כוונתם.

אנונימי/ת
19.08.2024, 22:03

רופאי ילדים חייבים למכור לרופאים ולציבור צמא דם שמחלה עלולה לעבור לילדים ישראלים על מנת להצדיק תמיכה במניעת פוליו אצל ילדים בעזה. חברה חולה

אנונימי/ת
19.08.2024, 22:40

קודם כל תפסיקו לרצוח אותם

אנונימי/ת
20.08.2024, 16:37

שרופאי הילדים בישראל יתמקדו בילדי ישראל , אבל באמת, ושלא ידאגו לילדי עזה במסווה של דאגה לילדי ישראל. אף אחד לא באמת קונה את זה. ולמגיב אתיול מ 22:40 - רצח ילדים זו המומחיות של חמאס, לא שלנו.