חדשות

תוצאות מבטיחות בניסוי לחיסון הטיפולי בסרטן ריאות

נתונים עדכניים מהכנס העולמי לסרטן ריאות: החיסון הטיפולי לטיפול בסרטן ריאות מתקדם של תאים לא קטנים (NSCLC) הראה תוצאות מבטיחות כטיפול קו שני כחלק ממחקר פאזה 3

חיסון (אילוסטרציה)
חיסון (אילוסטרציה)

החיסון הטיפולי לטיפול בסרטן ריאות, שתוצאותיו במחקרי הפאזה 1 ו-2 פורסמו לפני כמה חודשים, הראה שוב תוצאות מבטיחות במחקר פאזה 3 Atalante-1 כטיפול קו שני. החברה שמפתחת את החיסון, OSE Immunotherapeutics, פרסמה את הנתונים העדכניים מהמחקר בכנס העולמי לסרטן ריאות והם פורסמו במקביל ב-Annals of Oncology.

הניסויים בחיסון יצאו לדרך לאחר שהודגמו ממצאים מבטיחים בחיסון טיפולי במלנומה בשלב מוקדם, סרטן לבלב, סרטני אף אוזן גרון וסרטן אנו-גניטלי הקשור ל-HPV. החיסון הטיפולי לסרטן הריאה, Tedopi, נבדק בטיפול בחולים עם סרטן ריאות מתקדם של תאים לא קטנים (NSCLC), הנמצאים בקו הטיפול השני או השלישי.

Tedopi מורכב מנאו-אפיטופים (שברי פפטיד) גידוליים סינתטיים המכוונים לחמישה אנטיגנים גידוליים, המאפשרים הפעלה של לימפוציטים T-ספציפיים לגידול, במטרה למנוע בריחה חיסונית. הטיפול רלוונטי קלינית, כיוון שב-95% מהמקרים, גידולים מבטאים לפחות אחד מחמשת האנטיגנים הללו. החיסון יעיל עבור חולים בעלי HLA-A2 חיובי, הנבדק בבדיקת דם וקיים אצל מחצית מהאוכלוסיה.

במהלך העשור האחרון חלה מהפכה באסטרטגיה הטיפולית של חולים בסרטן ריאות מתקדם של תאים לא קטנים עם אישור הטיפול בחוסמי נקודות בקרה חיסוניות, הניתנים כמונותרפיה או כחלק משילוב, כולל גישות של אימונותרפיה כפולה. עם זאת, בסופו של דבר במרבית החולים המחלה נשנית. במצבים אלה, טיפול הבחירה לרוב הוא כימותרפיה.

המחקר כלל 219 חולים שחולקו אקראית ביחס של 2:1 לקבלת החיסון או כימותרפיה סטנדרטית (80% מהם קיבלו docetaxel). החיסון ניתן תת עורית ביום הראשון כל שלושה שבועות במשך שישה מחזורים. לאחר שלב זה, החיסון ניתן כל שמונה שבועות עד שנת טיפול אחת וכל 12 שבועות לאחר מכן. התוצא העיקרי שנבדק במחקר היה שרידות כללית (OS).

בסך הכל, השרידות הכללית החציונית היתה גבוהה יותר, אך לא באופן לא מובהק, בקרב מקבלי החיסון (P = 0.36). עם זאת, בתת הקבוצה של אלה שהיו עמידים לטיפול עם חזרה של הגידול, החיסון שיפר משמעותית את השרידות הכללית החציונית בהשוואה לכימותרפיה (11.1 לעומת 7.5 חודשים; P = 0.017) ושיפר משמעותית גם את השרידות לאחר התקדמות (P = 0.004), זמן להידרדרות לפי סולם ECOGי(P = 0.006) ואיכות החיים לפי שאלון QLQ-C30י(P = 0.045). תופעות לוואי בדרגה ≥3 דווחו ב-11.4% מהחולים עם החיסון וב-35.1% בקבוצת הכימותרפיה (P = 0.002).

נושאים קשורים:  חיסון לסרטן,  סרטן ריאות,  חדשות,  מחקרים
תגובות